fbpx

Ny båt til L. Rødne & Sønner AS

M/S Rygertroll er en moderne katamaran bygget hos Brødrene Aa i Hyen. Byggemateriale er karbon-sandwich. M/S Rygertroll har et nytt framdriftssystem utviklet av Rolls-Royce i Ulsteinvik. Fremdriften besørges av to MAN LE 410 dieselmotorer som hver yter 749 kW v/2150 o/min, og som driver RRM AZP35C propellanlegg (prototype). Lav vekt på fartøyet og det nye framdriftssystemet minsker forbruket av drivstoff, som er og bra for miljøet. Båten er sertifisert for 147 passasjerer med operasjon i fartsområde 5 (liten kystfart), den er drøyt 25 meter lang og har en toppfart på 32 knop.

M/S Rygertroll vil gå faste sightseeingturer fra Stavanger til Lysefjorden og Preikestolen. Båten er bygget nettopp med tanke på at den skal gå sightseeingturer. Passasjerene vil oppleve stor komfort og kunne nyte av turen både inne og ute på båten. Det er god plass ute på dekk, og sitter du nede i salongen kan du nyte utsikten gjennom store vinduer. Båten er universelt utformet, og har en romslig salong med kiosk på samme dekk.

«Vi er meget stolte og glade over vår nye båt, M/S Rygertroll», sier Lars A. Rødne, daglig leder i L. Rødne & Sønner AS. «Det er den 16. båten vi får levert direkte av Brødrene Aa, og den 9. i karbonfiber. Vi har som rederi lang historie som et innovativt selskap når det gjelder utvikling av nye båter og konsept. Denne gangen fikk vi gleden av å stifte bekjentskap med et annet innovativt selskap, Rolls-Royce. Det har vært spennende å være med på utviklingen av det nye framdriftssystemet.»

M/S Rygertroll skal de nærmeste dagene forberedes for å settes i drift. Etter planen blir det visning av båten og jomfrutur til Lysefjorden fredag 9. mars

 

MS Rygertroll

Arkiv