fbpx

Rygerdronningen til Rødne Fjord Cruise døpes i dag

Rødnes største satsing til nå, karbonkatamaranen Rygerdronningen, døpes i dag. Skipet har allerede vært i drift en stund mellom Stavanger og Lysefjorden med turister fra alle verdenshjørner.

Dette er en virksomhet Rødne kjenner godt fra mange år med forskjellige båter. Felles for de fleste av disse er at de er bygget hos Brødrene Aa i Hyen. Når rederiet skulle ta et nytt steg for å møte den stadig voksende interessen for turer til Lysefjorden, var det aldri tvil om at også det nye fartøyet skulle komme fra verftet i Nordfjord.

Byggematerialet var også gitt, etter at verftet har bygget 12 fartøy i karbonfiber til rederiet, fra den første, ambulansebåten Rygerdoktoren i 2002, til Rygerdronningen.

Rygerdronningen har alt en kan forvente av en moderne passasjerbåt i turistfart. Spesialbygget innredning med avgjørende vekt på utsikt, stor moderne kiosk og store åpne dekk for de som foretrekker å stå ute.

Det er lagt spesielt vekt på miljøvennlig drift av den 37,6 meter store katamaranen som er utstyrt med 2 stk Volvo D13B på 368 Kw. Med Servogear Ecoflow propeller er servicefarten oppgitt til 19,5 knop. Forbruket skal ligge under 10 liter per nautisk mil. Passasjertallet er 300.

Hurtigbåtforbundet gratulerer våre medlemmer Rødne, Brødrene Aa og Servogear med enda et flott fartøy helt i verdenstoppen.

Arkiv