[29.06.2021] Maritime Partner har bygget båten som er en Alusafe 1500 MPV Hybrid.

Alusafe 1500 MPV har et stort fordekk, baug-lem og kran samt en romslig bro. Den er velegnet for de aller fleste arbeidsoppgaver en moderne havn står overfor. Båten skal operere i ett stort område slik at den må ha både fart og kapasitet til å dekke nødvendige distanser. Den er bygget for de fleste typer vedlikehold av havneinstallasjoner, buksering av båter, personell transport, redningsoppdrag, samt mulighet til å bistå i oljevernberedskap. Med kran og hydraulisk nokke er båten utrustet til å håndtere ett stort antall av operasjoner.

Sterkt miljøfokus

Ved anskaffelse av ny havnebåt var både rekkevidde og miljø viktige faktorer sier Johnny Breivik, Havnedirektør i Bergen Havn. Hurtigheten og rekkevidden til nye Sydnes oppfyller det første kravet og batteripakken sikrer at vi kan seile og jobbe utslippsfritt på indre havn. -Vi tar nå nok et steg mot en utslippsfri havn. Fra nå av vil vi kunne jobbe inne i Vågen og langs kaiene på batteri. Det vil skje lydløst og båten blir helt utslippsfri. Når «Sydnes» kommer ut av havnen, vil den kunne koble inn dieselmotorene som gjør at båtens rekkevidde øker betraktelig. Vi har et ganske stort distrikt som strekker seg fra Fedje i nord til Bjørnafjorden i sør, så det å komme fort frem betyr mye, understreker Breivik.

Fakta om Alusafe 1500 MPV Hybrid
Alusafe 1500 MPV Hybrid – er bygget i resirkulerbart aluminium. Båttypen har vært levert tidligere til flere ulike kunder og har vist seg som en velfungerende og god arbeidsplattform. Dette er den første i hybrid versjon – og tar ett langt steg inn i det grønne skiftet. Båten er utrustet med 110 kWh batterier fra Corvus Energy og 2×510 HK dieselmotorer med vannjet. Dette gir en rekkevidde på 4-5 knop i to timer med batteridrift og 5 timers seiling i 27 knop med konvensjonelle motorer.

Flere av båtmodellene vi har i sortimentet er levert med hybrid fremdriftslinje, eller er forberedt for hybrid- eller hel-elektrisk fremdriftssystem. Konseptet blir bedre og mer brukervennlig med en stadig hurtigere utvikling av gode systemer. Sammen med vår bruk av miljøvennlige materialer er dette fremtiden, sier Arne Dybvik, Direktør Salg & Marked i Maritime Partner. 

Om Maritime Partner

Maritime Partner AS selger og bygger hurtiggående båter av eget design – mange av dem er spesialtilpassede modeller for spesielle oppgaver. Maritime Partner har kunder over hele verden, og har passert 2.200 leverte båter. Båttyper strekker seg fra offshore redningsbåter, arbeidsbåter, patruljebåter, turistbåter og andre hurtiggående båter under merkenavnene Alusafe, Seabear/Sjøbjørn og Weedo.  

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Arne Dybvik Direktør Salg og Marked Maritime Partner AS +47 91 61 22 09 arne@maritime-partner.comAnders Bjørdal Area Sales Manager Maritime Partner AS +47 97 06 25 70 anders@maritime-partner.com