[07.07.2021] Den nye hurtigbåten MS Sigrid Sigurdsdotter er på tur hjem. Søsterskipet til MS Liv Grannes kommer til Helgeland i kveld (onsdag).

Dette er 5. passasjerhurtigbåten Brødrene Aa leverer til Nordland Fylke de siste 2-3 årene. Mange HRF-medlemmer har bidratt sammen med verftet Br. Aa til å sette sammen søsterskipet til MS Liv Grannes, og som har fått navnet MS Sigrid Sigurdsdottir. Vi kan nevne disse fra HRF:

Mancraft, Servogear, Diab, FiReCo, CSD Norge, West Mekan, Brunvoll Mar-El, Nogva og Progress Ingeniørfirma

MS Sigrid Sigurdsdotter er formelt overlevert til Nordland fylkeskommune fra Brødrene Aa, og vil komme til Brønnøysund i løpet av kvelden. Torghatten Trafikkselskap skal drifte hurtigbåten i sambandene Sandnessjøen-Herøy-Gardsøya/Vega-Brønnøysund-Rørøy og Brønnøysund-Sandnessjøen, sammen med MS Liv Grannes.
– Sigrid Sigurdsdotter er helt lik MS Liv Grannes, som har vært i drift et par måneder. Veldig gode båter for disse sambandene, men jeg er klar over kaiutfordringene noen steder. Det er startet en prosess for å få utbedret kaien på Langøya, slik at båtene kan legge til også der, sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

Les mer om artikkelen her: https://www.nfk.no/aktuelt/ms-sigrid-sigurdsdotter-er-pa-tur-hjem.42573.aspx

Foto: Bjørn Hopen Wiik
Foto: Bjørn Hopen Wiik
Foto: Bjørn Hopen Wiik