Vi har gått til innkjøp av vårt sjette fartøy i flåten. Vi signerte 22. oktober en kontrakt med Rødne Trafikk AS om kjøp av MS Rygerøy. Båten er bygget hos Brødrene Aa i 2013, og fikk i juni 2020 montert nye motorer, Volvo Penta D13 og IPS 1050. Motorene oppfyller IMO Tier III kravene til NOx-utslipp, og har således installert SCR-anlegg for etterbehandling av eksosen.
Kapasiteten på fartøyet er 48 passasjerer med 2 manns-besetning, men vi har planer om å bygge om til i overkant av 60 passasjerer etter hvert. Da med differensiert bemanning.
Innkjøpet av fartøyet er et ledd i fornying av flåten og det er kjøpt på spekulasjon. Båten er rigget for rute og er også tilpasset for turisme, med et større sightseeingdekk over salongen. Båten har også i en periode vært benyttet som ambulansebåt.
Vi ønsker å takke Rødne Trafikk AS for er rask og smidig gjennomført handel. De har tatt godt vare på fartøyet til nå, og dette vil vi holde frem med i tråd med våre høye krav til vedlikehold og tilstand på våre fartøyer.
Vi overtar fartøyet tirsdag 1. desember 2020 i Stavanger. Endelig navn på fartøyet vil bli offentliggjort ved overtagelsen.
Mvh
Paal D. Skorpen
Daglig leder
Florø Skyssbåt AS
www.skyssbat.no