KGK er distributør for verdens ledende produsenter av tekniske høykvalitetsprodukter innen bil- og maritim sektor. KGK er en familiebedrift med over 70 år i bransjen og har 950 ansatte. Konsernet opererer i Sverige, Norge, Finland, Estland, Latvia og Litauen med en omsetning på ca. tre milliarder svenske kroner. KGK er markedsleder i Norden og representerer over 100 merker som blant annet ZF, Continental, Calix, Shell, Dräger, NGK med flere. Mer informasjon om KGK produkter er tilgjengelig på nettstedet: www.kgk.no.

KGK er HRF leverandørmedlem og i Marine-avdelingen finnes det flere aktuelle varemerker for hurtigbåt, og deriblant ZF.

På vegne av ZF Marine lanseres det nå et nytt og spennende Pod propulsion system:

ZF POD 4600

ZF har ny utviklet en POD, komplett med girkasse, PTI, integrert eksos tilkobling. Produktet er designet for dreiemoment på ca 5.000 Nm og effekt 1300 KW. Videre har den integrert clutch gir ratio 2,4 samt propeller diameter opp til 1 m (kontra roterende design). Den komplette kompakte løsningen har egen vekt på 1500 Kg. ZF har fokusert på en teknisk-praksis forenkling av innstallasjon, vedlikehold og service intervaller.

Toppmoderne mekanisk løsning med fokus på høy virkningsgrad, integrerte sensorer,enkelt vedlikehold og ikke minst ZF kvalitetstempel, sikrer markedes høyeste pålitelighet i løpet av fartøyets levetid.

KGK Norge og Hurtigbåtforbundet planlegger også for et miniseminar på Teams der det vil bli gitt en full presentasjon av det nye POD-systemet. Publissering om tid og sted (link) kommer senere.

Mer informasjon via ZF hjemmeside:

https://press.zf.com/press/en/releases/release_46978.html

For direktekontakt med KGK Norge, så kan du oppsøke;

Henning Fjeldberg
Business Area Manager

ZF Sales & Service Partner Norway
KGK Norge AS

Tlf: +47 22 88 46 80
Mobil: +47 96 62 02 99
henning.fjeldberg@kgk.no