[26.06.2021] Det er med stor glede og entusiasme at Måløy Verft AS kan kunngjøre ny kontrakt for bygging av to ambulansebåter for Helse Førde HF. Konkurransen ble vunnet med rederiet Gulen Skyss AS.

Måløy Verft og Gulen Skyss har jobbet tett sammen i utviklingsprosessen av det som skal bli Norges største og mest moderne ambulansebåter.

Båtene – som er søsterskip – vil ha base i Solund og i Florø og vokte kystlinjen fra Stadt i nord til Bergen i sør med døgnkontinuerlig drift. Ambulansebåtene skal brukes til ambulanseoppdrag, pasientreiser og transport av kommunalt behandlingspersonell.  

I konkurranseutlysingen fra Sykehusinnkjøp har det vært lagt stor vekt på gode sjøegenskapet, god og sikker logistikk om bord i fartøyet samt romslig fasiliteter i behandlingsrom.

Om fartøyene:

Ambulansebåtene, som er av typene katamaran, er designet og utviklet av Sea Technology AS og vil være konstruert som en hybrid (GRP – Glassfiber & CRP – Karbonfiber). Dette er gjort for å hente ut de beste egenskapene til både glassfiber og karbonfiber.

Skrogene er nyutviklet hvor gode sjøegenskaper og komfort har fått førsteprioritet. Skrogene har vært gjennom grundige CFD analyser – med optimering – før endelig, og verifiserende, slepetest. Dette arbeidet er gjennomført hos Stadt Towing Tank AS.

Ambulansebåtene vil være universelt utformet, ha romslige behandlingsrom (ca. 30 m2), sitteplasser for 8 passasjerer samt ha 3 fullverdige lugarer og oppholdsrom for mannskap. Videre vil fartøyene ha klasseledende «Winch Only» sone for helikopter.

Ambulansebåtene levert av Måløy Verft har som mål å være ledende i sitt segment når de blir levert Q2 2022.

Hoveddata:

  • Materiale:                         Hybrid (GRP/CRP)
  • Lengde:                              23,1 [m]
  • Bredde:                               7,8 [m]
  • Hovedmotor:                    2 x Volvo Penta D13 – 735 [kW]
  • Reduksjonsgir:                 ZF 500
  • Fremdrift:                         HamiltonJet HTX42
  • Fart:                                    +32 knop
  • Foilsystem:                        WaveFoil (WF1050)
  • Fartsområde:                   Liten kystfart

Og Hurtigbåtforbundet kan legge til at det er mange HRF-medlemmer, i tillegg til Måløy Verft og Gulen Skyss, som bidrar inn i prosjektet med tjenester og leveranser slik at prosjektet og fartøyet blir en suksess!