[25.05.2021] Det var stor stas i Eikefjorden fredag, like før pinse-helgen ble ringet inn. Da tok Rødne-crewet med sitt nye og flotte ambulansefartøy farvel med verftet til Brødrene Aa AS, og ledet an av selveste Anders Rødne, la de ut på signingsferden hjem til Ryfylke.

En stolt Anders Rødne! Foto: Brødrene Aa AS, Foto fremside: Håvard Askeland
Foto: Brødrene Aa AS

Dette er nybygg nr. 21 fra Brødrene Aa til Rødne, og de skriver dette selv på sitt facebook-innlegg:

Anders Rødne kunne i dag heise rederiflagget til Rødne på den nye ambulansekatamaren Rygermedic. Tor Øyvin Aa, dagleg leiar i Brødrene Aa, kunne stolt overlevere båten til Lars André Rødne, dagleg leiar i Rødne. Med på seremonien var i tillegg Sølve Knutsen som har vore byggeinspektør gjennom byggeperioden.Rødne Ambulanse, ein del av L. Rødne og Sønner AS, vann i fjor kontrakten for ambulansebåtdrift til øyane i Ryfylkebassenget nord for Stavanger. Rødne Ambulanse har stått for ambulansedrifta i dette området i mange år, og den nye ambulansebåten avløyser Rygerdoktoren som blei levert av Brødrene Aa i 2002 som den fyrste kommersielle karbonfiberbåten i verda. Snart 20 år seinare vert den nye ambulansebåten Rødne sin båt nummer 21 frå Brødrene Aa, deira tolvte i karbonfiber.I Brødrene Aa er vi naturlegvis svært glade for denne leveransen til ein viktig kunde og samarbeidspartner over mange tiår. Det at vi kan levere fartøy til alle båtsegment som Rødne driv tenester innanfor, både rutetransport, sightseeing og ambulansetenester stadfester dette.Vi takkar for ordrene, ynskjer god tur heim til Ryfylke, og lukke til med tenesta i ein viktig samfunnsfunksjon.Material: Karbonfiber sandwich Lengde: 21,9 meterBreidde: 7,2 meter Hovudmotor: 2 x Volvo Penta D13 – 735 kWReduksjonsgir: ZF 500 Framdrift vannjet: Hamilton HM461Fart: Toppfart 35 knop, marsjfart 28 knop.

Foto: Brødrene Aa AS

Rygermedic er satt sammen av mange HRF-bedrifter. Foruten Rødne og Brødrene Aa, så vil vi gjerne fremheve disse selskapene og som har bidratt til suksessen:

Progress Ingeniørfirma AS (Hamilton), KGK Norge AS, FiReCo AS, Diab AS, West Mekan AS og CSD Norge AS

Se også Rødne sin stil-studie film på facebook: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4081979408506508&id=280187105352443

Foto: Rolf Kristiansen